به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفت وگو؛ مرتضی سبحانی‌نیا، دبیر سابق هیئت نظارت بر سازمان‌های مردم نهاد در برنامه «گفتگوی اجتماعی»‌ در مورد آسیب شناسی سازمان‌های مردم نهاد بیان داشت: فرایند ثبت سازمان‌های مردم نهاد در ساختار سازمان اجتماعی کشور ۷ تا ۸ ماه زمان می‌برد که این امر موجب کاهش اشتیاق و دلسردی گروه‌های مردمی می‌شود.

وی افزود: سازمان‌های مردم نهاد به عنوان یکی از ارکان مشارکت مردم در ساحات اجتماعی، فرهنگی در تمامی نظام‌های حاکمیتی به مدد حکومت‌ها می‌آیند و نقش مردم و مشارکت اجتماعی را پررنگ تر می‌کنند.

سبحانی نیا تصریح کرد: ‌ سازمان‌های مردم نهاد غیر انتفاعی و غیر مالی هستند و به صورت دغدغه مند وارد حوزه مورد نظر خود می‌شوند. و به دلیل اینکه دغدغه محور کار می‌کنند می‌توانند کارها را راحت تر پیش ببرند و با ناملایمتی‌ها می‌سازنند و با دست انداز‌های اداری و حقوقی هم مواجه نیستند.

دبیر سابق هیئت نظارت بر سازمان‌های مردم نهاد با بیان اینکه در حال حاضر فضا برای مشارکت سازمان‌های مردم نهاد در کشور مهیا است و در دوران طلایی مشارکت سازمان‌های مردم نهاد هستیم گفت: ‌ در این برهه باید از مردم برای ایجاد تشکل‌های مردمی دعوت شود و با تسهیل روند صدور مجوز‌ها مشارکت حداکثری ایجاد کرد.

وی با بیان اینکه بر اساس قانون، سازمان اجتماعی موظف بوده تا سال ۱۴۰۰، ۱۰ هزار سمن ایجاد کند که در حال حاضر دو سال از برنامه پیش بینی شده نیز عقب است، بر لزوم ایجاد شتاب دهنده و تسهیل گر تاکید کرد.

سبحانی نیا تصریح کرد: دولت نگاهش استفاده از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد است و آنچه که دست و پا گیر می‌شود و به نام دولت تمام می‌شود در حقیقت ضعف ساختار سازمان اجتماعی و معاونت متصدی آن با توجه به محدودیت‌های کارشناسی است.

دبیر سابق هیئت نظارت بر سازمان‌های مردم نهاد خاطر نشان کرد: ‌ برخی موارد که به نام دولت‌ها نوشته می‌شود ناکارآمدی سیستم آن است که قابلیت ترمیم شوندگی هم دارد.

وی اظهار داشت: یکی از نقاط قوت سازمان‌های مردم نهاد در حال بررسی بودن لایحه تدوین قانون در مجلس است که در این آیین نامه قانون گذار اختیارات زیادی را برای سازمان‌های مردم نهاد در نظر گرفته است.
پروانه کاوسی
خبرنگار : پروانه کاوسی

دسته‌ها: مردم نهاد , مصاحبه ها